Generelt er DIY en fantastisk måde at blive kreativ og spare penge på. Bare vær opmærksom på de potentielle ulemper. Gør-det-selv projekter kan være mere tidskrævende og bliver måske ikke så godt som håbet. Det ser dejligt nemt ud, når man zapper igennem det ene boligprogram på tv efter det andet.

Unge mennesker kan gøre det, gamle mennesker kan gøre det. Hvorfor skulle jeg ikke også selv kunne gøre det så?

Bare du husker at være realistisk, sørger for at gøre din research ordentligt, og husker at bruge det rette værktøj og sikkerhedsudstyr, så kommer du langt med dit gør-det-selv projekt.

Gør-Det-Selv indretning

Der hvor mange starter, vil være ved indretningen. Det er også oftest der du vil finde flest guides, både på YouTube, Pinterest og andre sociale medier, hvor du kan få inspiration. Derudover er der et hav af magasiner, som kan hjælpe dig i gang og ikke mindst i mål.

Vil du gerne forbedre dit hjems udseende, men har du ikke tid til at gå ud og købe nye møbler eller male? Der er mange måder, hvorpå du kan opnå en lignende effekt derhjemme.

Maling

Hvis du leder efter en hurtig og nem måde at friske dine vægge op på, så prøv at male dem i en ny farve. Du kan finde en række forskellige malinger i enhver byggemarked, og de er meget overkommelige hvad priser angår. Bare sørg for at bruge en kvalitetsmaling, der holder i lang tid, og undgå at bruge for meget, fordi dette kan få dine vægge til at se strukturerede ud i stedet for glatte. Derudover kan den dyrere maling være nemmere at arbejde med – og det vigtigste: Ofte vil den ikke dryppe så meget, så du får malingklatter over det hele, ligesom malingen oftest vil dække bedre end de billige, og du derfor kan nøjes med at male en til to gange, i stedet for at male lag på lag på lag på….

Plakater

En nem, hurtig og billig måde at få lækre vægge på, kan også være at købe nogle nye lækre plakater til at pifte udseendet op med. De findes i et hav af forskellige farver, mønstre, udtryk mv. Det bliver også nemmere og nemmere at få personlige plakater – fx med initialerne på dig og den du elsker.

Indretning generelt

Hvis du er interesseret i at tilføje mere personlighed til dit rum, så overvej at købe nogle nye møbler eller tilbehør. Du kan finde gode tilbud på Den Blå Avis eller online (fx. Facebook Marketplace), og det er altid sjovt at mikse og matche forskellige stykker for at skabe din egen unikke stil.

Det er nok de nemmere ting at komme igang med selv, i forhold til indretningen. Derfor er det gode steder at starte, og enten få blod på tanden, eller finde ud af at du kan mere.